Wok met prinsessenboontjes, paksoi en tofu ⋆ Gezond met Lotte
23310
post-template-default,single,single-post,postid-23310,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Wok met prinsessenboontjes, paksoi en tofu

Wok met prinsessenboontjes, paksoi en tofu

Ingrediënten (1 persoon)

200g prinsessenbonen

5 grote bladeren paksoi

120f tofu

40g noedels (ongekookt)

1/2 tl gemalen komijn

1/2 tl gemalen koriander

1 el srirachi (of sambal oelek)

1 el sojasaus

1 sjalot of 1 kleine ui

1 el olijfolie

Bereiding:

1. Dop de boontjes en snijd ze eventueel schuin in 2. Snijd de sjalot fijn , de tofu in reepjes van 1 cm en verhit de olijfolie in een (wok)pan. Bak de sjalot gedurende een minuut en voeg hierna de tofu en de prinsessenboontjes toe. Bak het mengsel gedurende 2-3 minuten tot de tofu begint te kleuren.

2. Snijd de paksoi in grove stukken en voeg toe aan de (wok)pan. Laat verder bakken onder regelmatig roeren. Schep hierna de noedels onder de groenten en tofu. Laat verder bakken onder regelmatig roeren.

3. Meng het koriander- en komijnpoeder onder het mengsel, gevolgd door de srirachi, sojasaus en 1 el water.

4. Serveer dit noedelgerecht met stokjes.

 

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?