
In
Alle recepten, Diner, Lunch
Waterzooi van mijn zus in een gezond jasje ;-)
Ingrediënten ( 4-6 porties)
1 volledige kip
600g wortelen
400g prei
800g aardappelen
100g selder
100g ajuin
4 blokjes groentenbouillon
2 grote tenen look
1 groet takje rozemarijn
enkele laurierblaadjes
250 ml light room
P&Z
Bereiding:
- Breng 1600 ml water aan de kook met de 4 bouillonblokjes. Voeg het takje rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Kook de kip in circa 15 min gaar.
- Snijd ondertussen de wortels en prei in julienne en de selder in kleine halve maantjes. Versnipper de ui en pers het teentje look. Snijd de aardappelen in blokjes van 5 cm.
- Haal de kip uit het water, laat uitlekken en afkoelen zodat je deze gemakkelijker kan snijden.
- Voeg de groenten, aardappelen, ui en look toe aan de bouillon en breng aan de kook gedurende circa 15′.*
- Snijd grove stukjes kip van het karkas. Voeg de stukjes kip en light room toe en laat nog een 5 ‘ doorkoken.
- Werk af met P&Z. Serveer de soep warm.
*gebruik een hele grote pot want het wordt een grote hoeveelheid. Indien je dit niet hebt kan je de bouillon en de groenten ook alvast over 2 potten verdelen. Verdeel hierna ook de kip en light room over de 2 potten.
smakelijk