Vol- au- vent in een gezond jasje ⋆ Gezond met Lotte
23328
post-template-default,single,single-post,postid-23328,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Vol au vent

Vol- au- vent in een gezond jasje

Deze versie van vol- au- vent in een gezond jasje past binnen een gezond voedingspatroon. Wat is het verschil met een traditioneel recept? De room werd vervangen door light room, er werden extra groentjes aan  toegevoegd en het is een versie zonder gehaktballetjes en bladerdeegkoekje. Deze laatste 2 zorgen al snel dat vol- au- vent een calorierijk gerecht wordt. Vervang de frietjes eens door deze peterseliepuree en je zit helemaal goed.

Ingrediënten (5 personen)

1 volledige kip (circa 1200g)

800g champignons

300g oesterzwammen

750g aardappelen

100 ml light room (4-6%)

4 kippenbouillonblokjes

1 preistengel

3 wortelen

takje rozemarijn

1 el maïzena expres voor witte sauzen

1/4 kl currypoeder

1- 2 el gehakte platte peterselie

1 el olijfolie

bereiding:

1. Doe de kip in een grote kookpot met deksel, vul de kookpot met water tot de kip net niet helemaal onder staat. Hak de prei en wortel in grove stukken. Voeg de prei, wortel en bouillonblokjes toe en sluit de kookpot af met het deksel. Breng aan de kook en laat gedruende circa 45’ koken.

2. Breng ondertussen water aan de kook en schil de aardappelen. Snijd deze in blokjes en kook gaar in 20’.

3. Snijd de champignons en oesterzwammen in grove stukken en verhit de olijfolie in een pan. Bak de champignons en oesterzwammen bruin in de pan en voeg het takje rozemarijn en het currypoeder toe, werk af met P&Z.

4 . Haal de kip uit de bouillon en maak reeds enkele inkepingen. De kip zou goed moeten kunnen afkoelen zodat je makkelijk de stukjes eraf kan plukken. Pureer ondertussen de aardappelen met een Stoemper en voeg de gehakte peterselie, nootmuskaat en P&Z toe. Maak nog wat extra smeuïg door wat van de kippenbouillon toe te voegen. Klop nog even smeuïg met een garde.

5. Neem opnieuw een grote pot en doe hier het paddenstoelenmengsel in. Overgiet met 4 pollepels bouillon waarin je de kip kookte. Breng aan de kook. Voeg de maïzena expres toe terwijl je zachtjes roert. Normaal zou de saus nu moeten indikken. Voeg nog wat extra bouillon toe wanneer de saus te dik wordt. Voeg hierna de light room toe en laat gedurende 5’ verder koken.

6. Pluk de kip en voeg tot slot de stukjes toe aan het champignonnenmengsel. Meng alles goed door elkaar. Serveer de vol au vent met de peterseliepuree.

Smakelijk

interesse in voedingsadvies?