
Vietnamees Kipstoofpotje met paksoi
Ingrediënten ( 1 persoon)
1 kippendij ( zonder bot)
3-4 bladeren paksoi
2 wortels
75g zoete aardappel
20g soba noedels
Vietnamese kruiden kant en klaar
OF 1 kruidnagel, enkele venkelzaadjes, enkele korianderzaadjes, enkele komijnzaadjes, snuifje chilipoeder en kurkuma
1/2 ui
1 klein teentje look
1 kl tomatenpuree
1 cm gemberwortel
1 klein laurierbladje
1 kl vissaus
50ml kokosmelk ( light)
1 el gehakte koriander ( of platte peterselie)
1/2 lente- ui
1/2 el olijfolie
Bereiding:
- Voorbereiding: Schil de zoete aardappel en de wortel en snijd beide in grove stukken. Snijd de gember in zeer fijne plakjes.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Hak de ui fijn en en snijd de kippendij in grove stukken. Laat samen bruinen in de olijfolie. Voeg hierna de Vietnamese kruidenmengeling toe of stamp de eigen kruiden fijn in een vijzel en voeg deze toe.
- Pers het teentje look en voeg deze samen met de tomatenpuree toe. Bak gedurende enkele minuten.
- Voeg de zoete aardappel, wortel, gember, laurier en vissaus toe. Vul aan met water zodat alles net onder staat. Breng de saus aan de kook op een laag vuur en laat circa 30′ pruttelen met een deksel erop.
- Snijd ondertussen de paksoi in fijne stukjes van circa 1/2 cm en hak de koriander. Neem de lente- ui en snijd deze in grove stukken.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Voeg na de 30′ pruttelen de kokosmelk en paksoi toe en laat nog 10′ verder pruttelen.
- Serveer de stoofpot met de noedels en werk af met koriander en lente-ui.
TIP! Geen zin in noedels? Verdubbel dan de hoeveelheid zoete aardappel
Smakelijk