Varkenswangen op Italiaanse wijze ⋆ Gezond met Lotte
23793
post-template-default,single,single-post,postid-23793,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Varkenswangen op Italiaanse wijze

Varkenswangen op Italiaanse wijze

Ingrediënten ( 2 personen) 

400g varkenswangen

250ml passata

3 wortelen

1 grote preistengel

1 ui

1 teentje look

1 takje rozemarijn

1 blaadje laurier

120g volkoren pasta

10g peterselie

1 kl citroenzeste

2 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Snijd de wortel, prei en ui grof. Verhit 1 el olijfolie in een sauteerpan. Bak de varkenswangen kort bruin en haal ze even terug uit de pan.
  2. Neem opnieuw 1 el olijfolie en verhit in dezelfde pan. Voeg de groenten toe en pers het teentje look erbij. Laat gedurende een 5 ‘ stoven. Voeg hierna opnieuw de varkenswangen toe en giet de passata erover. Voeg het takje rozemarijn en het laurierblaadje toe. Voeg tot slot circa 200ml water toe en breng het mengsel aan de kook. Laat gedurende circa 1. 45u – 2 uur stoven met her deksel. De varkenswangen moeten bijna uit elkaar kunnen vallen. Breng op smaak met P&Z.
  3. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn en meng met de citroenzeste en P&Z.
  4. Serveer de pasta met de varkenswangen en werk af met de peterselie- citroen topping.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?