Toast champignon met gepocheerd ei ⋆ Gezond met Lotte
22902
post-template-default,single,single-post,postid-22902,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Toast champignon met gepocheerd ei

Toast champignon met gepocheerd ei

Voor de toast champignon met gepocheerd ei gebruik ik wel eens een dikke snede brood i.p.v. een geroosterde boterham.

Ingrediënten ( 1 persoon)

2-4 sneden volkoren brood

1 eitje

500g champignons

Platte peterselie

1 kl Philadelphia light

1/4 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding:

1. Breng water aan de kook. Snijd de champignons in schijfjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Voeg de champignons toe en bak gaar.

2. Neem ondertussen 1 stukje vershoudfolie. Besmeer dit met een klein beetje olijfolie. Hang over een tas. Breek het ei en vul het stukje vershoudfolie met een ei. Voeg wat P&Z toe. Neem de hoeken van de vershoudfolie samen en leg een knoop in de plastiek. Laat de pakketjes gedurende 3-4 minuten koken.

3. Rooster het brood indien gewenst.

4. Hak de peterselie en voeg samen met de Philadelphia onder de champignons. Werk af met P&Z

5. Leg het brood op een bord, leg de champignonnen erop en tot slot het gepocheerde ei.

 

Smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?