Thaise tofu- quinoasalade met rode kool en oesterzwam Gezond met Lotte
23844
post-template-default,single,single-post,postid-23844,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Thaise tofu- quinoasalade met rode kool en oesterzwam

Thaise tofu- quinoasalade met rode kool en oesterzwam

Ingrediënten (1 persoon)

150g stevige tofu

2 el sojasuas

1 kl pindakaas

1 el olijfolie

2 cm gember (geraspt)

1 el rijstazijn

1 el water

100g rode kool

2 wortels

150g oesterzwammen

½ bosui

1 el gehakte koriander

 

Bereiding:

  1. Laat de tofu uitlekken en leg iets zwaar op de tofu zodat het vocht er verder uitloopt.
  2. Meng de soyasaus, pindakaas, geraspte gember, rijstazijn en water. Snijd de tofu in blokjes van circa 2 cm en meng onder de marinade. Plaats afgedekt in de koelkast. Laat zolang mogelijk marineren.
  3. Snijd ondertussen de wortel in schijfjes, snijd de rode kool fijn en hak de oesterzwammen grof. Verhit de  olijfolie in een pan. Bak de wortel zacht en voeg na enkele minuten de oesterzwammen toe. Laat beide knapperig bakken. Hak ondertussen de bosui in grove stukken en voeg ook toe aan de wortels en oesterzwammen.
  4. Meng de rode kool en gemarineerde tofu onder de andere groenten. Werk af met gehakte koriander.

Smakelijk

TIP! Vervang de olijfolie door sesamolie

Interesse in voedingsadvies?