Thaise curry met kip en champignons ⋆ Gezond met Lotte
23531
post-template-default,single,single-post,postid-23531,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Thaise curry met kip en champignons

Thaise curry met kip en champignons

Ingrediënten (1 persoon)

120g kipfilet

40g zilvervliesrijst ( ongekookt)

250g gemengde champignons

50g mangetout ( sluimererwten)

50ml kokosmelk (light)

1/2 el rode currypasta ( naar smaak)

1 el gehakte koriander

1/4 limoen

P&Z

1 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en bak de kipfilet kort bruin. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
  2. Neem de overige 1/2 el olijfolie, verhit in dezelfde pan en bak hierin de champignons kort. Haal ook deze uit de pan en voeg de rode currypasta toe. Laat 1 minuutje bakken onder voortdurend roeren en voeg de kokosmelk toe en 100ml water en breng aan de kook.
  3. Voeg de kip, champignons en mangetout toe en laat gedurende 10′ zachtjes sudderen.
  4. Serveer de curry met de rijst en werk af met de verse koriander en 1/4 limoen.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?