Taco a la vega met bloemkool en paneer kaas⋆ Gezond met Lotte
23272
post-template-default,single,single-post,postid-23272,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Vegetarische taco met gemarineerde bloemkool en paneer kaas

Taco a la vega met gemarineerde bloemkool en paneer kaas

Dit recept voor taco a la vega met gemarineerde bloemkool en paneer kaas past binnen een gezond voedingspatroon. Paneer is een Indische kaas gemaakt van koemelk. Deze kaas is laag in vet en hoog in eiwitten wat het een interessante eiwitbron maakt.

Ingrediënten (1 persoon)

1/2 kleine bloemkool

60 g paneer of feta

30g kikkerwtenmeel

60ml magere melk

srirachaus naar smaak

1 klein teentje look

1/2 tl komijn

1/2 tl paprikapoeder

1/2 tl kurkuma

snuifje chilipoeder

1 kleine volkoren tortillawrap

handje ijsbergsla

1/2 kleine avocado

2 el magere yoghurt

1 el gehakte koriander

P&Z

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°. Meng ondertussen de ingrediënten  voor de bloemkoolmarinade: kikkererwtenmeel, geperste look, komijn, paprika, kurkuma, sriracha, chilipoeder, melk en 60ml water. Snijd de bloemkool in roosjes en rol ieder stukje even door de marinade. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkoolroosjes over de plaat. Plaats gedurende circa 15’ in de oven.

2. Plet de avocado en meng onder de yoghurt samen met de gehakte koriander. Werk deze sauz af met P&Z.

3. Hak de paneer in blokjes van 1 cm en voeg nog gedurende 15’ toe aan de bloemkool in de oven. De bloemkool dient er circa 30’ in totaal in te staan. Je kan de paneer ook even door de marinade rollen voor je ze in de oven plaatst.

4. Haal het bloemkool- paneermengsel uit de oven. Neem de tortilla en  leg deze opnieuw op het bakpapier. Vul 1 helft met het mengsel en plaats gedurende circa 5’ in de oven.

5. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Voeg deze toe aan de taco en werk af met de avocado saus.

 

Smakelijk

 

 

vegetarische taco met gemarineerde bloemkool en paneer kaas

Interesse in voedingsadvies