Steak met parelcouscous en gemarineerde kastanjechampignons ⋆
22749
post-template-default,single,single-post,postid-22749,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
steak met parelcouscous en gemarineerde kastanjechampignons

Steak met parelcouscous en gemarineerde kastanjechampignons

Dit recept voor steak met parelcouscous en gemarineerde kastanjechampignons past perfect binnen gezonde voeding. Als je niet van rundvlees houdt kan je de steak ook vervangen door een stukje kip. Beide zijn magere eiwitbronnen.

Ingrediënten (1 persoon)

120g mager rundvlees type steak

5 amandelen 

5 hazelnoten

40g parelcouscous (ongekookt)

250g kastanjechampignons

Citroenzeste van 1/4 Citroen

1/2 kl garam massala

1 el gehakte platte peterselie 

1/2 el honing

1 el balsamico azijn

1 el sojasaus

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Snijd de champignons in schijfjes. Meng de honing met de sojasaus, balsamico azijn en 1/2 el olijfolie en P&Z. Giet de mengeling over de champignons en laat minimum 1 uur marineren in de ijskast.
  2. Kook ondertussen de couscous gaar volgens aanwijzigingen op de verpakking. Hak de noten en platte peterselie fijn. Schraap zeste van 1/4 Citroen. 
  3. Meng de zeste met de parelcouscous, garam massala en de platte peterselie en werk af met P&Z. 
  4. Gebruik de andere 1/2 el olijfolie en verhit in een pan. Bak hier het stukje rundvlees gaar. Gril ondertussen de champignons. 
  5. Serveer de kruidige parelcouscous met de champignons en het rundvlees en strooi de gehakte noten erover. 

Smakelijk

 

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?