Spetterende feestdagen zonder die extra kilo's, hoe doe je dat? Aperitieven ⋆ Gezond met Lotte
22179
post-template-default,single,single-post,postid-22179,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Spetterende feestdagen zonder die extra kilo’s, hoe doe je dat? Aperitieven

Aperitieven:

“Eet niet ieder hapje dat voorbij komt op maar maak bewuste keuzes: neem enkel die hapjes die je ook echt lekker vindt en geniet hier dan ook van. OPGELET met bladerdeeghapjes, dit zijn kleine energiebommetjes.”

 

“Het is geen schande om ook eens gebruik te maken van groenten als hapje: kerstomaatjes, bloemkoolroosjes, wortelstaafjes, radijsjes, komkommerrepen,…”

 

“Geef de voorkeur aan wijn of cava/ champagne wanneer ervoor alcohol wordt gekozen. Sterke dranken leveren al snel dubbel zoveel kcal. “

Receptjes:

Enkele betere keuzes wanneer je zelf voor aperitiefhapjes zorgt:

 

+ spiesje met mozarella light, een blaadje basilicum en kerstomaatje

 

+ witloofblaadjes gevuld met garnalen (gekruid met wat peper en verse peterselie)

 

+ Maak een heerlijk pompoen/pastinaak soepje en giet dit in kleine glaasjes – dresseer met een beetje peterselie of andere verse kruiden

 

+ dipsaus 1: 220 g verse spinazie fijngehakt, 200 ml griekse yoghurt (0%), 2 el pesto, peper en zout- meng deze ingrediënten en gebruik deze dip voor bij rauwkost

 

+ dipsaus 2: 25O ml griekse yoghurt (0%), 2 el fijngeraspte verse gember, 1 teentje look geperst, enkele takjes verse koriander fijngesnipperd, enkele takjes munt fijngesnipperd, 15 g geroosterd sesamzaad, 1kl sesamolie, 1 snuifje chilipoeder – meng alle ingrediënten en gebruik als dip bij rauwkost

 

+ edamameboontjes gekookt en op smaak gebracht met zout

Smakelijk!