Shakshuka met paprika en brood ⋆ Gezond met Lotte
23322
post-template-default,single,single-post,postid-23322,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Shakshuka met paprika

Shakshuka

Je kan deze maaltijd zowel voor de lunch maken als voor de avond maaltijd. TIP! Gril er nog een aubergine bij en serveer wat tahini erbij als Topping.

Ingrediënten (1 persoon) 

1 kleine ui

1/2 rode paprika

1/2 gele paprika

2 grote tomaten

2 eieren

1 spie Turks brood (liefst volkoren)

1 klein laurierblaadje

1/2 kl tijm of een takje verse tijm

1/2 el platte peterselie (gehakt)

1/2 el koriander ( gehakt)

snufje cayennepeper

1/2 kl komijn

1/2 el olijfolie

P&Z

bereiding:

1. Verhit de oven op 180°. Snijd de paprika in reepjes, de tomaat in grove stukken en hak de ui fijn.  Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe aan de pan. Voeg de cayennepeper, laurier  en komijn toe samen met de paprikareepjes en laat gedurende de circa 10 minuten sudderen.

2. Voeg de tomaten toe en werk af met P&Z. Laat het mengsel 15’ Sudderen op een laag vuur.

3. Verdeel het mengsel in een ovenvast schaaltje en maak 2 holtes, breek de 2 eitjes erboven. Werk de eitjes af met P&Z en plaats gedurende circa 10’ in de oven tot de eitjes gaar zijn.

4. Werk af met gehakte peterselie en koriander en serveer met brood.

 

Smakelijk

Intersse in voedingsadvies?