Scampi's met orzo, gegrilde paprika en feta ⋆ Gezond met Lotte
23890
post-template-default,single,single-post,postid-23890,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
scampi's met orzo, gegrilde paprika en feta

Scampi’s met orzo, gegrilde paprika en feta

Ingrediënten ( 1 persoon)

100g scampi’s (gepeld en zonder darmknaal)

25g feta

40g orzo ( ongekookt)

1 rode paprika

2 grote tomaten

1 klein teentje look

1/2 sjalot

mespuntje chilivlokken

verse platte peterselie naar smaak

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Plaats de rode paprika in zijn geheel op bakpapier in de oven. Laat de paprika bruinen in de oven en haal hem eruit. Dek af met plastiek folie en laat afkoelen. Hierna kan je gemakkelijk het vel van de paprika eraf halen. Snijd hierna de paprika in reepjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie en pers ondertussen het teentje leuk en hak de sjalot fijn. Voeg beide toe aan de olijfolie en laat bruinen op een middelhoog vuur. Voeg de chilivlokken toe.
  3. Hak ondertussen de tomaten in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de look en ui samen met 100ml water. Voeg peper en zout toe en breng aan de kook. Laat de tomatensaus gedurende circa 20′ inkoken. Breng ondertussen water aan de kook en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Wanneer de saus is ingedikt voeg je de gepelde scampi’s toe en laat 2-3 minuten meekoken. Verkruimel tot slot de feta over het gerecht en laat nog 2 minuten sudderen tot de feta gesmolten is. Voeg de reepjes gegrilde paprika toe. Serveer de orzo met de tomatensaus en werk af met gehakte platte peterselie.

 

TIP! Vervang de platte peterselie door verse dille en werk met een halve gele paprika en een halve rode paprika.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?