Savooikool met americain natuur en pasta ⋆ Gezond met Lotte
22911
post-template-default,single,single-post,postid-22911,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Savooikool met americain natuur en pasta

Savooikool met americain natuur en pasta

Ingrediënten (1 persoon)

1/4 savooi

120g americain natuur

60g volkoren pasta (ongekookt)

1 klein teentje look

1/2 kl komijn

snuifje kaneel

1/4 kl  currypoeder

snuifje Chili

1 kleine ui

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding:

1. Snijd de ui fijn en pers het teentje look. Neem 2 pannen en verhit in ieder 1/2 el olijfolie. Voeg in iedere pan de helft van de ui en de helft van de look toe. Laat even bakken.

2. Neem de bladeren van de savooikool. Leg ze op elkaar en snijd in reepjes. Voeg deze toe aan 1 van de 2 pannen samen met een 100ml water en laat garen gedurende circa 15’.  Aan de andere pan voeg je komijn, kaneel, currypoeder en chili toe en laat even verder bakken.

3. Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta gaar. Voeg de americain natuur toe aan de pan met ui en kruiden en bak gaar. (Circa 10’)

4. Voeg P&Z toe aan de pan met savooikool. Meng het gebakken vlees en de pasta onder de savooikool. Werk af met P&Z.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?