risotto met champignons, ricotta en truffelpoeder⋆ Gezond met Lotte
23213
post-template-default,single,single-post,postid-23213,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Risotto met Parijse champignons, ricotta en truffelpoeder

Ik ben zelf grote fan van dit recept voor risotto met champignons, ricotta en truffelpoeder. Het is enorm simpel te maken. Iedereen kan gezond eten op deze manier.

Ingrediënten ( 1 persoon)

250g Parijse champignons

75g ricotta

40g risottorijst of andere granen (ongekookt)

1 sjalotje

1 klein teentje look

1 takje rozemarijn

snuifje truffelpoeder (voor de liefhebbers)

1 el olijfolie

P&Z

bereiding:

1. Snijd de sjalot in kleine blokjes en pers het teentje look. Verhit 1/2 el olijfolie in een kookpot en laat de sjalot en de look even bruinen.

2. Voeg de rijst toe aan de kookpot en roer goed door de sjalot en look. Zet net onder water en laat koken zoals aangegeven op de verpakking.

3. Hak ondertussen de champignons in grove stukken (in 4). Verhit de overige 1/2 el olijfolie en bak de champignons kort gaar samen met het takje rozemarijn.

4. Voeg de ricotta onder de rijst toe en meng goed. Voeg de champignons toe en werk af met p&z.

5. Meng tot slot een snuifje truffelpoeder onder de risotto. OPGELET! Voeg niet te veel ineens toe. Begin met een snuifje, je kan er nog altijd extra aan toevoegen.

Smakelijk

interesse in voedingsadvies?