Polenta met kruidige courgette- erwtenmengeling⋆ Gezond met Lotte
23702
post-template-default,single,single-post,postid-23702,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Polenta met ricotta en kruidige courgette- erwtenmengeling

polenta met ricotta en kruidige courgette- erwtenmengeling

Dit recept voor polenta met ricotta en kruidige courgette- erwten mengeling is gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi. Ik gebruikte in dit recept maisgriesmeel omdat ik polenta heel lekker vind en super gemakkelijk is in gebruik.

Ingrediënten ( 1 persoon)

1/2 grote courgette ( of meer)

1 handje diepvrieserwten ( of meer)

40g maisgriesmeel

10g pijnboompitten

130ml halfvolle melk

30g ricotta

1 klein teentje look

1 handje gehakte basilicum

1 el gehakte dragon

citroen: 1/2 tl citroenzeste

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Snij de courgette in dunne plakjes en haal ondertussen de erwten al uit de diepvries.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op halfhoog tot hoog vuur. Pers ondertussen het teentje look. Stoof de look in de pan en voeg de courgettenplakjes toe. Voeg wat p&z toe naar smaak. Draai de plakjes courgette regelmatig om en laat ze rustig zacht worden. Dit neemt ongeveer een 5 minuten in beslag.
  3. Voeg nu ook de doperwten toe en laat nog 1 minuutje verder op het vuur staan. Roer de gehakte basilicum en dragon door de groenten en werk af met de citroenzeste. Zet de pan even aan de kant. Rooster de pijnboompitten gedurende enkele minuten in een pan tot ze licht kleuren.
  4. Breng de melk samen met 130ml water op halfhoog vuur aan de kook. Roer de maisgriesmeel er rustig door en blijf enkele minuten roeren tot het mengsel indikt. Haal de pot van het vuur en meng de ricotta onder de polenta. Meng ook nog wat p&z eronder.
  5. Serveer de polenta met de kruidige courgette en erwten en werk af met de pijnboompitten.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?