Pizza bianca met tomatensalade ⋆ Gezond met Lotte
23602
post-template-default,single,single-post,postid-23602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Pizza bianca met tomatensalade

Pizza bianca met tomatensalade

Ingrediënten (1 persoon)

100g pizzadeeg

60g ricotta

2 ansjovisjes ( in eigen nat)

2 takjes tijm ( of 1 kl gedroogde tijm)

150g groene asperge tips

200g mengeling aan tomaten ( vb kumata, coeur de boeuf, kerstomaten in verschillende kleuren, tomaten,…)

1 el gehakte basilicum

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Hak de ansjovis zeer fijn en meng onder ricotta. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng deze ook onder de ricotta. Breng op smaak met P&Z.
  2. Neem het pizzadeeg en besmeer met de ricotta. Leg hierop de groene asperges. Plaats gedurende circa 10′-12′ in de oven.
  3. Hak ondertussen de mengeling aan tomaten grof en meng de gehakte basilicum hieronder. Breng op smaak met P&Z. Werk eventueel af met de olijfolie. ( max 1 el)
  4. Serveer de pizza bianca met de tomatensalade.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?