
Pizza bianca met tomatensalade
Ingrediënten (1 persoon)
100g pizzadeeg
60g ricotta
2 ansjovisjes ( in eigen nat)
2 takjes tijm ( of 1 kl gedroogde tijm)
150g groene asperge tips
200g mengeling aan tomaten ( vb kumata, coeur de boeuf, kerstomaten in verschillende kleuren, tomaten,…)
1 el gehakte basilicum
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Hak de ansjovis zeer fijn en meng onder ricotta. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng deze ook onder de ricotta. Breng op smaak met P&Z.
- Neem het pizzadeeg en besmeer met de ricotta. Leg hierop de groene asperges. Plaats gedurende circa 10′-12′ in de oven.
- Hak ondertussen de mengeling aan tomaten grof en meng de gehakte basilicum hieronder. Breng op smaak met P&Z. Werk eventueel af met de olijfolie. ( max 1 el)
- Serveer de pizza bianca met de tomatensalade.
Smakelijk