Pastasalade met gerookte forel⋆ Gezond met Lotte
23186
post-template-default,single,single-post,postid-23186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
pastasalade met gerookte forel, spinazie, gele paprika en mangodressing

pastasalade met gerookte forel, spinazie, gele paprika en mangodressing

Deze pastasalade met gerookte forel, spinazie, gele paprika en mangodressing is een lekker fris en gemakkelijk gerechtje. Je kan de forel ook gemakkelijk vervangen door stukjes kip. Maak een portie extra en neem deze mee voor de lunch. Meng de forel nog niet ander de salade en neem hem mee in een apart potje.

Ingrediënten ( 1 persoon)

120g gerookte forel

1/4 avocado

1/4 mango

1/4 appel

1/2 lente-ui

40g volkoren pasta ( ongekookt)

1 handje spinazie

1 gele paprika

1/2 handje munt

1/2 handje platte peterselie

1/2 limoen (sap)

1/2 el olijfolie

1 el witte wijnazijn

P&Z

Bereiding: 

  1. verwarm de oven voor op 190°. Breng water aan de kook voor de pasta en kook deze gaar. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de 1/2 el olijfolie en P&Z onder de paprika reepjes en plaats in een ovenschotel. Plaats gedurende 10-15′ in de oven.
  2. Snijd ondertussen de Lente-ui in ringetjes, de avocado en appel in blokjes en hak de munt en peterselie fijn. Meng deze ingrediënten onder elkaar en voeg het sap van de halve limoen toe. Snijd de mango in blokjes en mix met de witte wijnazijn.
  3. Hak de spinazie grof en leg nog enkele minuten bij de paprika’s in de oven. Men hierna ook de groenten, pasta en mangodressing onder de salade. Serveer de salade en werk af met de gerookte forel die je in grove stukken scheurt.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?