pasta met banconreepjes, erwten en spinazie ⋆ Gezond met Lotte
23247
post-template-default,single,single-post,postid-23247,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
pasta met baconreepjes, erwten en spinazie

pasta met banconreepjes, erwten en spinazie

Dit recept voor pasta met baconreepjes, erwten en spinazie wordt afgewerkt met een kleine hoeveelheid Parmezaanse kaas. Daar parmezaan een vette kaas is, is het belangrijk om deze slechts in de kleine hoeveelheid toe te voegen en enkel te gebruiken als smaakmaker.

Ingrediënten ( 1 persoon)

40g volkoren pasta ongekookt

100g baconreepjes

150g doperwten

5-10 blokjes diepvriesspinazie ( zonder room)

1 sjalot

10g parmezaan (geraspt)

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Hak de sjalot fijn en verhit de olijfolie in een pan. Voeg de baconreepjes toe en laat krokant bakken. Breng ondertussen water aan de kook in een waterkoker ( circa 250ml). Plaats de blokjes spinazie in een kom, geschikt voor de microgolfoven en verwarm hierin gedurende circa 5 minuten.
  3. Giet de erwten in een kom en voeg het kokend water toe. Laat de erwten even staan en giet hierna het water weg.
  4. Meng de erwten, spinazie en pasta in de pan met de baconreepjes. Werk af met P&Z.
  5. Serveer met de geraspte parmezaan.

smakelijk

Interesse in voedingsadvies?