Pasta carbonara met forel ⋆ Gezond met Lotte
22301
post-template-default,single,single-post,postid-22301,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pasta carbonara met forel

“Gezond alternatief voor pasta carbonara”

Ingrediënten

(1 persoon)

– 1/2 ui

– 1/2 courgette

– handje tuinkers

– enkele kerstomaten

– 1 klein teentje look (geperst)

– 75g gerookte forel

– 50ml light room ( circa 5% vet)

– 10g light geraspte kaas

– 1 eierdooier

– 1/2 el olijfolie

– 40g penne (ongekookt)

 

Bereiding:

1. Kook de pasta gaar en giet af. Snijd ondertussen de ui fijn en maak fijne repen van de courgette met een dunschiller.

2. Verhit de olijfolie en stoof de ui samen met look. Voeg hierna de courgettereepjes toe en laat garen gedurende een 10 minuten.

3. Scheid ondertussen de eidooier van het eiwit en hou enkel de eidooier over. Voeg hier de light room en light kaas aan toe , meng en breng op smaak met peper en zout.

4. Trek de gerookte forel uiteen in grove stukken. Voeg het eimengsel toe aan de pasta en meng goed onder elkaar. Voeg de ui met courgette toe aan de pasta. Tenslotte voeg je nog de gerookte forel toe.

5. Serveer en werk af met de kerstomaatjes en tuinkers.

 

Smakelijk