Pasta carbonara met courgette ⋆ Gezond met Lotte
22861
post-template-default,single,single-post,postid-22861,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pasta carbonara met courgette

Kies eens voor een verse pasta bij deze pasta carbonara. Op deze manier kan je meer genieten van een kleine portie door de goede smaak.

Ingrediënten ( 1 persoon) 

70g bacon sneetjes

1 ei

1/2 courgette of meer

1 el parmezaan

60g (volkoren) pasta

1/2 el olijfolie

1 klein takje rozemarijn

1 klein teentje look

Peper

 

Bereiding:

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de rozemarijn fijn, pers het teentje look en snijd de courgette in blokjes van circa 1 cm.
  2. Verhit de 1/2 el olijfolie. Voeg rozemarijn en geperste look toe en laat 2′ stoven. Scheur hierna de sneetjes bacon in groffe stukken en voeg toe. Laat kort bakken. Giet de pasta af wanneer deze klaar is en zet even aan de kant zodat de pasta wat kan afkoelen.
  3. Haal de bacon even uit de pan en bak de courgette blokjes gedurende circa 5′. Voeg de Bacon opnieuw toe.
  4. Breek 1 ei en klop het los, voeg peper toe. Giet het ei onder de pasta en meng. Voeg hierna ook het bacon- courgette mengsel onder pasta.
  5. Serveer de pasta en werk af met de de parmezaan.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?