Pannenkoek uit de oven met kaneelappeltjes en sinaasappel zeste ⋆
22808
post-template-default,single,single-post,postid-22808,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Pannenkoek uit de oven met kaneelappetjes en sinaasappel zeste

Pannenkoek uit de oven met kaneelappeltjes en sinaasappel zeste

Neem deze pannenkoek uit de oven met kaneelappeltjes en sinaasappel zeste als ontbijt in het weekend. Zo kan je eens afwisselen met traditioneel gezonde ontbijten. Wanneer je deze pannenkoek voor meer personen wil maken moet je rekening houden met een langere baktijd. Prik dan zeker met je vork om te kijken of het deeg ook vanbinnen gaar is.

(inspiratie Libelle Lekker)

Ingrediënten (2 porties)

80g volkoren bloem

130ml magere melk

1 ei

2 kl vanille canderel

1/2 kl bakpoeder

1 appel

1/2 kl kaneel

1/2 kleine appelsien

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Meng de melk, het ei, de bloem, de canderel en het bakpoeder. Neem een taart vorm en bekleed met bakpapier.
  3. Snijd de appel in dunne schijfjes en leg in een ovenschaal. Werk af met kaneel.
  4. Giet het beslag in de vorm en zet gedurende 15-20′ in de oven. Plaats de appeltjes de laatste 10′ ook mee in de oven.
  5. De pannenkoek is klaar wanneer de randen donker worden. Prik met een vork in het midden van de pannenkoek. Als er geen deeg aan de vork blijft hangen is de pannenkoek ook vanbinnen gaar.
  6. Neem zeste van de sinaasappel.
  7. Serveer de ovenpannenkoek met de kaneelappeltjes en  de zeste van sinaasappel.

 

Smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?