Orzo met zwarte bonen, pepers en spinazie⋆ Gezond met Lotte
23807
post-template-default,single,single-post,postid-23807,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Orzo met zwarte bonen, geroosterde pepers en spinazie

orzo met zwarte bonen, geroosterde pepers en spinazie

Gebruik voor dit recept voor orzo met zwarte bonen, geroosterde pepers en spinazie ook eens een ander type boon zoals kindeybonen, kikkererwten, linzen,… Je kan hier veel met variëren. Ook de cashewnoten kan je gerust eens vervangen door een andere noot zoals hazelnoten,…

Ingrediënten (  1 persoon) 

200g zwarte bonen uit blik ( 120g uitgelekt)

40g volkoren orzo ( 100g gekookt)

20g cashewnoten

1 klein teentje look

1/2 kleine ui

1/2 el olijfolie

35g geroosterde paprika of rode peper uit glazen pot(of een combo van de 2)

1 rode paprika

3 handjes verse spinazie

50ml amandelmelk

(Snuifje chilivlokken )

Bereiding: 

  1. Mix de geroosterde geroosterde paprika/ peper met de cashewnoten en het teentje look. Werk af met P&Z en voeg eventueel een beetje chilivlokken toe voor een pikantere versie.
  2. Breng ondertussen water aan de kook en kook de orzo gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Hak de ui fijn en verhit de olijfolie in een pan. Laat de ui bruin kleuren in de pan. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe aan de ui. Laat gedurende enkele minuten stoven en voeg de gemixte cashewnoten- pepercrème toe. Meng alles goed onder elkaar en laat even onder voortdurende roeren bakken. Giet de zwarte bonen af en voeg deze samen met de spinazie toe. Laat de spinazie mooi slinken. Meng alles goed onder elkaar en maak de dikte van de saus naar wens door de amandelmelk te gebruiken.
  4. Voeg tot slot de orzo toe en serveer.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies rond vegetarische voeding?