Mexicaanse vegetarische bowl ⋆ Gezond met Lotte
23864
post-template-default,single,single-post,postid-23864,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Mexicaanse bowl

Mexicaanse vegetarische bowl

Ingrediënten ( 1 persoon)

1/2 rode paprika

1/2 gele paprika

50g maïs (uit blik)

1 grote lente- ui

50g kidneybonen (uit blik)

50g zwarte bonen (uit blik)

50g witte bonen (uit bokaal)

200g tomatenblokjes (uit blik)

40g volkoren rijst (ongekookt)

1/4 volkoren wrap

1 klein teentje look

1/2 rode chili peper

1/2 kl komijnpoeder

1/2 kl korianderpoeder

snuifje gerookt paprikapoeder

1/2 el sojasaus

limoensap (1/2 el)

gehakte koriander

P&Z

1/2 el olijfolie

Avocadosalade:

1/2 kleine avocado

enkele kerstomaatjes

enkele druppels limoensap

P&Z

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 1/2  el olijfolie in een pan. Pers het teentje look, hak de chilipeper fijn en snijd de lente-ui in stukjes van 0.5cm. Voeg alle drie toe aan de pan en laat even bruinen. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in kleine blokjes en spoel alle bonen met water.
  2. Voeg de paprikablokje, de bonen, de tomatenblokjes, komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt paprikapoeder, sojasaus en limoensap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 10-15′.
  3. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de 1/4 wrap in 2 driehoekjes en plaats in de oven gedurende 5-8′, tot ze krokant zijn.
  4. Maak ondertussen de avocadosalade: snijd de avocado en kerstomaatjes in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap en werk af met P&Z.
  5. Serveer de bonen met de volkoren rijst, de avocadosalade, maïs en de wraps. Werk af met gehakte koriander.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?