Linzensoep met pastinaak en boerenkool ⋆ Gezond met Lotte
23829
post-template-default,single,single-post,postid-23829,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Linzensoep met pastinaak en boerenkool

Linzensoep met pastinaak en boerenkool

Ingrediënten ( 4 porties) 

1 ui

2 prei stengel

2 pastinaken

150g boerenkool

100g gedroogde groene linzen

400g kikkerwten ( uit blik)

1 klein naan broodje OF enkele sneden volkoren brood

2 teentjes look

2 kl korianderpoeder

1kl kurkuma

1 kl kaneel

1 kl sambal oelek

1 bosje verse koriander

2 bouillonblokjes

1/2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwijder de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn. Hak de ui en de prei fijn. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en voeg de ui toe. Pers het teentje look erbij. En laat gedurende 10′ fruiten. Voeg de koriandersteeltjes toe en roer even om. Voeg de koriander, kurkuma, kaneel en sambal oelek toe en fruit nog 1′ verder.
  2. Voeg de gedroogde linzen toe en 1 liter water met 2 bouillonblokjes. Laat 10′ koken en voeg de prei reepjes toe. Laat opnieuws 10′ verder koken. Verwijder ondertussen de nerven en de harde steel van de boerenkool en snijd de bladeren in repen.
  3. Voeg de boerenkool en de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog enkele minuten koken en zet van de pot van het vuur. Werk af met P&Z en de verse koriander. Serveer er het naan brood bij of enkele sneden volkoren brood.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies? 

Maakte jij dit receptje? Ik ben erg benieuwd naar jou resultaat. Trek gerust een foto en tag me op Instagram.