Linzen- speltsalade met oven gegaarde wortelen ⋆ Gezond met Lotte
22602
post-template-default,single,single-post,postid-22602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
linzen-speltsalade met oven gegaarde wortelen

Linzen- speltsalade met oven gegaarde wortelen

Deze linzen- speltsalade kan als vegetarische avondmaaltijd gegeten worden. Voeg dan bijvoorbeeld nog wat feta toe om er een volwaardig vegetarische maaltijd van te maken. Neem een overschotje mee voor de volgende dag als lunch en serveer nog met enkele sneden brood en wat mager beleg. Ik eet deze linzensalade ook graag met een stukje witte vis.

(Inspiratie Libelle Lekker)

Ingrediënten (1 persoon)

30g gedroogde linzen

40g speltkorrels of aanverwanten

3 grote wortelen

1/4 rode ui

1/2 teentje look

1/4 rode chilipeper

1/4 granaatappel

1 klein laurierblaadje

1/2 el rode wijnazijn

1 el olijfolie

10g tahinpasta

1 el citroensap

P&Z

Bereiding:

1. Laat de linzen een nachtje trekken in water of gebruik voor gekookte linzen. Verdubbel dan de hoeveelheid. Verwarm de oven voor op 200°.

2. Kook de spelt gaar zoals aangegeven op de verpakking. Meng de linzen met de 1/4 ui ( in zijn geheel), gehakte rode peper en geperste look. Voeg 1 kopje water toe en het laurierblaadje en laat garen zoals aangegeven op de verpakking.

3. Snijd ondertussen de rode ui fijn. Voeg er het azijn bij en kruid met P&Z. Snijd de wortelen in de lengte in 4. Meng deze met een 1/2 el olijfolie en P&Z en leg op bakpapier in de oven. Laat garen gedurende 15° in de oven.

4. Voeg de granaatappelpitjes en de rode ui bij de linzen. Haal het grote stuk ui en laurierblaadje eruit.

5. Meng ondertussen de tahinpasta met het citroensap en P&Z. Voeg wat water toe om aan te lengen.

6. Serveer de linzensalade met de gegrilde wortels en tahinsaus.

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtscontrole?