Lasagne met broccoli- pastinaak en zalm (Low FODMAP) ⋆ Gezond met Lotte
22690
post-template-default,single,single-post,postid-22690,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Lasagne met broccoli- pastinaak en zalm (Low FODMAP)

Bij dit recept is het belangrijk om je aan de correcte hoeveelheid broccoli te houden omdat deze groente slechts in beperkte hoeveelheid gegeten mag worden.

Ingrediënten

(1persoon)
1/4 broccoli

1 kleine pastinaak

1 stuk groen gedeelte van lente- ui

1 zalmfilet van circa 120g

100 ml lactose-arme room of sojaroom

10g amandelschijfjes

3 glutenvrije lasagnevellen

P&Z

Bereiding

1. Snijd broccoli in roosjes en de pastinaak in kleine blokje,  kook beide goed gaar. Pureer de broccoli en pastinaak en kruid met  P&Z en nootmuskaat Kook ondertussen de lasagnevellen gaar.

2. Hak de lente- ui fijn en bak even aan in pan. Voeg hierna de room toe en laat even indikken.

3.  Maak reepjes van de zalmfilet.

4. Bekleed een ovenschotel met bakpapier en maak de lasagnalaagjes. Begin met een laagje deeg, laagje broccoli- pastinaakpuree, laagje zalmreepjes. Hierna herhaal je de volgorde. Je eindigt met een lasagnevel. Giet hierover het lente- ui-room mengsel en bestrooi met amandelschijfjes.

5. Plaats de lasagna nog een 30′ in de oven op 180°

smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en schiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?