Kippenhaasje met pindasaus en zilvervliesrijst ⋆ Gezond met Lotte
23386
post-template-default,single,single-post,postid-23386,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Kippenhaasje met pindasaus en zilvervlierijst

Kippenhaasje met pindasaus en zilvervliesrijst

Ingrediënten ( 1 persoon) 

120g kippenhaasje

40g zilvervliesrijst ( ongekookt)

1/2 broccoli

2 handjes kerstomaten

250ml bouillon

10g pindakaas

1/4  rode peper

2 el soyasaus

3 el limoensap

1 el gehakte koriander

5g pindanoten

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 210°. Halveer de kerstomaten en snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Neem een ovenschaal. Leg de rijst op de bodem van de ovenschaal gevolgd door de kerstomaatjes en broccoli. Giet de bouillon hierover en zorg ervoor dat alles net niet onderstaat.
  3. Meng ondertussen de pindakaas met 1 el soyasaus en 2 el limoensap. Hak de rode peper fijn en meng deze onder de pindasaus.
  4. Leg de stukjes kip op de groenten in de ovenschotel en bedek ieder stukje kip met de pindasaus.  Dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende 25- 30′ in de oven.
  5. Meng de overige 1 el soyasaus met de 1 el limoensap.
  6. Hak ondertussen de pindanoten grof en rooster even in een pan.
  7. Haal de maaltijd uit e oven. Besprenkel met de gemengde soyasaus en limoensap. Werk met de pindanoten en de gehakte koriander.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?