Kip tikka masala met bloemkoolcurry en zilvervliesrijst⋆ Gezond met Lotte
23612
post-template-default,single,single-post,postid-23612,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Kip tikka masala met bloemkoolcurry en zilvervliesrijst

Kip tikka masala met gegrilde bloemkoolcurry en zilvervliesrijst

GEEN PANIEK! Je ziet voor dit recept: kip tikka masala met gegrilde bloemkoolcurry en zilvervliesrijst een lange lijst aan ingrediënten. Laat je hierdoor niet afschrikken. Veel kruiden komen bij de kip tikka masala en gegrilde bloemkoolcurry terug. Maak dit recept wanneer je wat meer tijd hebt. Ik garandeer je dat het resultaat de moeite waard is. Wat meer werk maar zeker niet TE moeilijk.

TIP! maak dit gerecht meteen in een grotere hoeveelheid. De gegrilde bloemkoolcurry kan je ook heel gemakkelijk invriezen.

Ingrediënten ( 1 persoon)

120g kipfilet

40g zilvervliesrijst ( ongekookt)

1 grote el magere yoghurt

gehakte koriander ( naar smaak)

 

marinade kip: 

1 kl citroensap

1 el magere yoghurt

0.5cm gember ( geraspt)

1/2 teentje look

snuifje chilipoeder

snuifje gerookt paprikapoeder

 

tikka masala saus: 

1/2 kleine ui

200g tomatenblokjes ( 1/2 blik van 400g)

2 el melk

1 teentje look

1 cm gember ( geraspt)

1 kl tomatenpuree

snuifje kardemom

1/2 kl koriandepoeder

snuifje gerookt paprikapoeder

snuifje kaneel

snuifje komijn

1/2 kl garam masala

snuifje chilipoeder

verse koriander ( voor de afwerking)

1/2 el olijfolie

 

gegrilde bloemkoolcurry: 

1/4 bloemkool

1/2 kl curry

30ml kokosmelk

1/2 el olijfolie

1/2 kleine ui

1 kleine tomaat

5g amandelen ( geweekt)

1 groot teentje look

1/2 gl gember ( geraspt)

snuifje cayenne peper

snuifje kurkuma

snuifje korianderpoeder

snuifje garam masala

1/4 rode peper ( fijngesneden zonder zaadjes)

verse koriander of platte peterselie

 

Bereiding: 

  1. Verhit de oven op 180°. Ondertussen maken we eerst de marinade voor de kip. Meng de ingrediënten voor de marinade en snijd de kipfilet in stukjes van circa 3 cm. Voeg de kipfilet toe, samen met P&Z. Masseer de marinade in de kip en dek af. Laat gedurende min 30 minuten marineren in de koelkast.*
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Meng de 1/2 kl curry poeder en P&Z onder de roosjes en plaats gedurende circa 15 min in de oven tot de roosjes beginnen te kleuren.
  3. Ondertussen maken we de currypasta voor de bloemkoolroosjes. Dit gebeurt in 3 stappen. We beginnen met de ui te mixen in een keukenmachine/ blender of met een mixer. Zet de uienpasta aan de kant. Vervolgens gaan we de tomaat met de geweekte amandelen mixen in een keukenmachine/blender of met een mixer. Zet deze tomaat- amandelpasta aan de kant. Tot slot pers je het teentje look en meng dit met de geraspte gember. Zet ook deze mengeling aan de kant.
  4. Check ondertussen even of de bloekoomroosjes klaar zijn. Zo ja, zet de oven af en laat in een open oven verder afkoelen.
  5. currypasta: verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg om te beginnen de uienpasta toe en blijf regelmatig roeren. Wanneer de ui bruin kleurt kan je het gember- look mengsel toevoegen. Roer verder om. Voeg hierna de tomaat-amandelpasta toe. Laat enkele minuten verder bakken.
  6. currypasta: voeg alle kruiden toe: snuifje cayenne peper, snuifje kurkuma, snuifje korianderpoeder, snuifje garam masala, 1/4 rode peper ( fijngesneden zonder zaadjes), verse koriander (naar smaak) en 100 ml water. Laat deze mengeling verder sudderen en indikken. Als het mengsel is ingedikt kan je de kokosmelk en de bloemkoolroosjes toevoegen. Laat zo 10 minuten sudderen en zet opzij.
  7. Breng water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Start ondertussen aan de tikka masala saus.
  8. tikka masala saus: Hak de ui fijn en verhit 1/2 el olijfolie in een pan. Bak deze bruin en voeg de geraspte gember, geperste look en tomatenpuree toe. Bak gedurende enkele minuten.
  9. tikka masala saus: Zet de oven ondertussen op grill. Voeg alle kruiden toe aan de mengeling: snuifje kardemom, 1/2 kl korianderpoeder, snuifje gerookt paprikapoeder, snuifje kaneel, snuifje komijn, 1/2 kl garam masala, snuifje chilipoeder en tot slot de tomatenblokjes en 100ml water. Laat gedurende 10 minuten sudderen tot de saus is ingedikt. Werk af met P&Z.
  10. Bekleed ondertussen een ovenrooster met aluminiumfolie. Verdeel hierover de kippenblokjes en plaats gedurende circa 6 minuten op 10 cm onder de ovengrill. Plaats de bloemcoolcurry nog even terug op een laag vuurtje zodat deze terug een beetje opwarmt.
  11. Meng de kippenblokjes onder de tikka masala saus. Serveer de gegrilde bloemkoolcurry met de kip tikka masala, zilverliesrijst, yoghurt en gehakte koriander.

Smakelijk

*TIP!ik neem gewoonlijk een diepvrieszakje. Zo zit de kip ECHT goed in de marinade.

Interesse in voedingsadvies?