Kip jalfrezi met maïskolf en rijst ⋆ Gezond met Lotte
22886
post-template-default,single,single-post,postid-22886,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Kip jalfrezi met maïskolf en rijst

Kip jalfrezi met maïskolf en rijst

Deze kip jalfrezi met maiskolf en rijst past perfect binnen gezonde voeding. Je kan de kip ook gemakkelijk vervangen door scampi’s op kalkoen.

Jalfrezi is een typische bereidingswijze uit de Inidsche keuken.

Ingrediënten (1 persoon)

120 g kip

40 g ongekookte rijst (100g gekookt) 

1 maïskolf

½ groot blik tomatenblokjes

1/2 ui fijn gesneden

1 teentje look (geperst) 

½kl gemberpoeder

½ kl komijn

¼ kl chili 

 ½ kl  kurkuma 

½ kl korianderpoeder 

1 el olijfolie 

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° en kruid de maïskolf met peper en zout. Plaats de maïskolf in alumiumfolie, maak er een afgesloten pakketje van en plaats in de oven voor circa 35’- 40′ . 
  2. Verwarm 1 el olijfolie en stoof de ui samen met de look tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met kurkuma, chilipoeder, koriander, komijn, gember en P&Z. Bak de kip zodat de randen bruin zijn. Breng een pot met water aan de kook voor de rijst.
  4. Voeg de tomatenblokjes  toe en laat met een deksel erop 15 min sudderen op een laag vuur.  
  5. Kook ondertussen de rijst gaar 
  6. Serveer de rijst met het stoofpotje en de maiskolf.

Smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gezonde voeding en gewichtsbeheer?