Herfstpizza met tonijn crème, warmoes en artisjok⋆ Gezond met Lotte
23745
post-template-default,single,single-post,postid-23745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Herfstpizza met tonijncreme, warmoes en artsijok

Herfstpizza met tonijn crème, warmoes en artisjok

Ingrediënten ( 1 persoon) 

120g Pizzadeeg

4-5 artisjokharten ( uit bokaal)

2-3  grote bladeren warmoes/ snijbiet (of een andere bladgroente: zoals boerenkool, spinazie, savooi,…)

1 handje kerstomaten

1/2 lente- ui

1/2 kl tijm

60g tonijn in eigen nat

1 grote el ricotta

1 kl kappertjes

1/2 teentje look

enkele blaadjes verse basilicum

P&Z

TIP! neem extra van de groenten, snijd deze in grove stukken en plaats samen met de pizza in de oven. Zo heb je een salade om erbij te serveren.

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Mix de tonijn met de ricotta, look en kappertjes in een blender tot een gladde massa.
  2. Snijd de warmoes/ snijbiet of boerenkool in stukjes van circa 1 cm. Halveer de artisjokharten en snijd de lente- ui grof. Meng beide onder de bladgroenten samen met tijm en P&Z. Snijd de kerstomaten in schijfjes.
  3. Bedek de pizzabodem met tonijn crème en leg hier de schijfjes tomaat op. Leg er vervolgens een torentje van de groenten bovenop. Deze mag goed dik belegd zijn.
  4. Plaats gedurende 10-15′ in de oven, tot het deeg begint te kleuren.
  5. Hak de blaadjes basilicum grof en werk de pizza hiermee af.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?