Gezonder aperitieven. Probeer om ongezonde snacks zoals chips, kaasblokjes,... te vervangen. Enkele receptjes om je gasten te verwennen.
22537
post-template-default,single,single-post,postid-22537,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gezonder aperitieven

Gezonder aperitieven, kan dat?

We hebben de gewoonte om chips, kaasblokjes en andere ongezonde lekkernijen te nemen wanneer we aperitieven.

Aperitieven wil al zeggen dat we iets extra nemen bovenop onze basismaaltijden. Probeer daarom eens om de ongezonde snacks  te vervangen door gezondere alternatieven. Deze blijven wel extra kcal leveren maar alvast minder dan de traditionele chips, kaasblokjes, salami en aanverwanten. Bovendien bevatten onderstaande hapjes meer onverzadigde vetten die een positieve invloed hebben je cholesterol.  Je zal ook een kleinere portie van onderstaande hapjes eten. Alleen maar voordelen t.o.v traditionele snacks.

Hoe doe ik het? Ik serveer de verschillende hapjes met een mini bordje en vorkje voor iedere gast. Zo kunnen zij telkens kiezen hoeveel en wat ze nemen.

Veel plezier en smakelijk

(De receptjes zijn voor circa 2-3 gasten)

Maatjes met dille en yoghurtsaus

Ingrediënten 

1 maatje

1 el magere yoghurt

enkele takjes dille gehakt

P&Z

Bereiding:

1. Snijd de haring in kleine blokjes. Voeg yoghurt en dille toe. Werk af met P&Z.

Grote garnalen met avocado en sojasaus

Ingrediënten

40g avocado

100g grote garnalen

1 kl sojasaus

Bereiding:

1. Snijd de avocado in blokjes en meng met de garnalen en sojasaus.

Tomaat mozarella

Ingrediënten

1/2 bol mozarella light

Enkele blaadjes verse basilicum

Enkele kerstomaatjes

P&Z

Bereiding:

1. Snijd de mozarella en kerstomaatjes in blokjes. Hak de basilicum grof. Meng alle ingrediënten onder elkaar en werk af met P&Z

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtscontrole?