Gewokte groenten met noedels en omelet ⋆ Gezond met Lotte
22803
post-template-default,single,single-post,postid-22803,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gewokte groenten met noedels en ei

Gewokte groenten met noedels en omelet

In dit recept voor gewokte groenten met noedels en ei kies ik voor gedroogde rode peper. Deze smaakt meteen pikanter dus je kan deze vervangen door verse rode peper. Deze maaltijd is ideaal wanneer je weinig tijd hebt en toch gezond wil eten.

Ingrediënten (1 persoon)

1 handje spruiten

100 g boontjes

1/8 witte kool

1/2 stengel selder

1 hand champignons

2 eieren

40g noedels

1kl zoetmiddel ( zoals canderel)

1/2 lente- ui

1/2 gedroogde rode peper

1 teentje look

15ml sojasaus

15ml teriyaki

1 el olijfolie

 

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook. Kuis ondertussen de spruitjes en snijd de witte kool in reepjes. Blancheer de boontjes, witte kool en spruiten kort.
  2. Snijd de champignons in schijfjes en de selder in blokjes. Pers de look en snijd de lente- ui en rode peper in grove stukken.
  3. Breng water aan de kook voor de noedels.
  4. Verhit 1/2 el olijfolie in een wokpan (of gewone pan). Voeg lente- ui, rode peper en look toe. Voeg na enkele minuten alle groenten toe en wok gaar. Kook de noedels gaar volgens de verpakking.
  5. Meng de eieren met canderel en P&Z. Verhit de andere 1/2 el olijfolie in een pan. Voeg het eimengsel toe en laat garen.
  6. Meng de soyasaus met teriyaki en 60ml water en giet over de gewokte groenten.
  7. Serveer de groenten met de noedels en de omelet.

 

Smakelijk

 

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?