Zoete aardappel met bacon en avocado- maïssalade⋆ Gezond met Lotte
23691
post-template-default,single,single-post,postid-23691,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gevulde zoete aardappel met bacon en avocado- maïssalade

Gevulde zoete aardappel met bacon en avocado- maïssalade

Ingrediënten ( 1 persoon)

1 zoete aardappel ( circa 150g)

100g baconreepjes

1 sjalotje of kleine ui

100g maïs uit blik

1 handje radijsjes

1/2 handje kerstomaten

1/4 avocado

gemengde salade

1/4 blokje kippenbouillon

20ml light room ( 6% vet)

verse peterselie

1 el limoensap

1/2 klein teentje look

1/2 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180° en bekleed de bakplaat met bakpapier. Prik enkele gaatjes in de zoete aardappel met een vork en plaats gedurende 35′-40′ in de oven.
  2. Verhit ondertussen de 1/2 el olijfolie in een pan. Snijd de ui in blokjes en bak in de olijfolie tot deze bruin kleuren. Voeg de baconreepjes toe en bak tot ze verkleuren. Voeg hierna 3/4 van de mais toe, de kippenbouillon en 50ml water. Laat het mengsel sudderen tot de bouillon is ingedikt. Voeg de light room toe en laat nog 5′ sudderen.
  3. Snijd ondertussen de avocado in blokjes, halveer de kerstomaatjes en pers het teentje look. Meng de avocado met de kerstomaatjes, de geperste look, 1 el limoensap en de overige mais. Werk af met peper en zout.
  4. Hak de peterselie en voeg toe aan de baconreepjes. Snijd de radijsjes in schijfjes en meng onder de gemengde sla.
  5. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd open. Vul met de baconmengeling en werk af met de avocado- maissalade. Serveer er de sla en radijsjes bij.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?