gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst ⋆ Gezond met Lotte
23346
post-template-default,single,single-post,postid-23346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst

gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst

Ingrediënten (1 persoon)

1 kleine gele paprika

1 kleine rode paprika

1 kleine ui

 1/2 blikje van 400 ml tomatenblokjes

40g volkoren rijst (ongekookt)

120g americain natuur

1 el magere zure room

1/4 rode peper

Zeste van 1/4 limoen

Snuifje chilivlokken

1 klein teentje look

1 el gehakte koriander

1 kl komijn

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de ui in blokjes en de rode peper in flinterdunne stukje. Verhit  1/2 el olijfolie in een pan en voeg de ui toe aan de pan samen met het komijnpoeder, de rode peper, 3/4 van de gehakte koriander en pers het teentje look erbij. Werk af met zout. Laat stoven tot de ui zacht is. Maak de pan leeg en zet het uimengsel aan de kant.
  2. Was de pan niet af en verhit hierin opnieuw 1/2 el olijfolie. Voeg de americain natuur toe en plet met een vork uit elkaar. Laat het vlees verder bakken tot het bruin kleurt.
  3. Voeg het uimengsel bij het vlees en voeg de tomatenblokjes, 1/2 van de limoenzeste, de chilivlokken en rijst toe. Laat het mengsel sudderen met een deksel gedurende circa 10′. Check regelmatig of er nog genoeg vocht is om de rijst goed te laten koken. Voeg eventueel nog een beetje vocht toe.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s in 2. Kruid de paprika’s vanbinnen met een beetje zout en peper en de overige limoenzeste. Vul de helften met het gekruide vlees met rijst.
  5. Plaats de gevulde paprika’s in de oven op bakpapier gedurende circa 15′.
  6. Serveer de paprika’s met de zure room en werk af met de gehakte koriander.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?