gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst ⋆ Gezond met Lotte
23853
post-template-default,single,single-post,postid-23853,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gevulde paprika met rijst en americain natuur

gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst

Ingrediënten (1 persoon)

½ gele paprika

½  rode paprika

½  kleine ui

 ½  blikje van 400 ml tomatenblokjes

40 g volkorenrijst (ongekookt)

120 g americain natuur

1 el magere zure room

¼  rode peper

Zeste van ¼  limoen*

Snuifje chilivlokken

1 el gehakte koriander

½  kl komijn

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ui in blokjes en de rode peper in flinterdunne stukjes. Verhit  ½  el olijfolie in een sauteerpan en voeg de ui, het komijnpoeder, de rode peper en ¾  van de gehakte koriander toe. Werk af met P&Z. Laat stoven tot de ui zacht is.
  2. Voeg de americain natuur toe en plet met een vork zodat het vlees in kleine brokjes valt. Laat het vlees verder bakken tot het lichtbruin kleurt.
  3. Voeg de tomatenblokjes, ½  van de limoenzeste, de chilivlokken en de rijst toe. Voeg 250ml water toe en laat het mengsel sudderen met een deksel gedurende circa 20’. **Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht is om de rijst goed te laten koken. Voeg eventueel nog een beetje vocht toe.
  4. Halveer de paprika’s en kruid binnenin met P&Z en de overige limoenzeste. Plaats reeds 10’ in de oven op bakpapier.
  5. Wanneer de rijst gaar is, vul je de helften met het mengsel uit de sauteerpan.
  6. Plaats de gevulde paprika’s in de oven op bakpapier gedurende circa 15′.
  7. Serveer de paprika’s met de zure room en werk af met de gehakte koriander.

 

*Limoenzeste krijg je door de schil van een gewassen limoen te raspen met een fijne rasp.

**kijk de kooktijd van de rijst na en laat het verder sudderen zolang de rijst moet koken.

Interesse in voedingsadvies?