Gevulde aubergine met kip en granaatappelpitjes ⋆ Gezond met Lotte
22625
post-template-default,single,single-post,postid-22625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
gevulde aubergine met kip en granaatappelpitjes

Gevulde aubergine met kip en granaatappelpitjes

Ik gebruikte in dit recept een witte aubergine. Deze is een beetje zachter van smaak dan de paarse aubergine. Uiteraard kan je deze laatste ook gebruiken.

Ingrediënten (1 persoon)

1 kleine aubergine

120g kipfilet

1/4 rode peper

1 lente- ui

1/4 aubergine

enkele kerstomaatjes

1 el granaatappelpitjes

kippenkruiden naar smaak

1 el Olijfolie

150g krieltjes

P&Z

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de kipfilet in reepjes. Hak de rode peper en lente- ui fijn.
  2. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en voeg de lente- ui en rode peper toe voeg de kippenreepjes toe, kruid met kippenkruiden en bak gaar.
  3. Snijd ondertussen de courgette in reepjes. Halveer de aubergine, hol de aubergine uit en hak het vruchtvlees uit de aubergine fijn. Voeg het vruchtvlees toe aan de kippenreepjes en bak nog even mee. Snijd de krieltjes in schijfjes en leg in een ovenschotel, werk af met P&Z.
  4. Gebruik ondertussen een borsteltje om de aubergine in te smeren met de resterende olijfolie. Maak een bedje van courgette slierten en leg de aubergine hierop. Vul deze met de kip. Strooi de kerstomaten mee in de ovenschotel. Plaats de ovenschotel van aubergine samen met de krieltjes in de oven gedurende 15-20°.
  5. Serveer de aubergine met krieltjes en werk af met granaatappelpitjes.

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezond voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtscontrole?