Geroosterde kip met (rozen)harissa en frisse couscous⋆ Gezond met Lotte
23512
post-template-default,single,single-post,postid-23512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Geroosterde kip met rozenharissa en frisse couscoussalade

Geroosterde kip met (rozen)harissa en frisse couscoussalade

Door dit recept van geroosterde kip met rozenharissa en frisse couscoussalade ben ik fan geworden van rozenharissa. Deze gebruik ik nu vaak bij kip of ik verwerk deze in een salade als sausje.

Ingrediënten ( 1 persoon)

1 kipfilet ( 120g)

1 el (rozen)harissa

40g volkoren couscous ( ongekookt)

1/2 lente- ui

4   radijzen

1/2 komkommer

2 handjes kerstomaten

1/2 gele paprika

1 kl gehakte munt

1 el gehakte koriander

1 el gehakte platte peterselie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Kruid de kipfilet met P&Z en bedek met een laagje (rozenharissa). Leg de kipfilet op bakpapier en plaats gedurende 20′ in de oven.
  2. Breng ondertussen water aan de kook in een waterkoker. Giet de couscous in een grote kom en zet net onder met kokend water. Laat even rusten.
  3. Snijd de lente- ui in kleine stukjes, de radijzen in schijfjes, de komkommer en paprika in blokjes en de tomaatjes in 4. Meng alles onder de couscous en voeg tot slot de gehakte kruiden toe. Werk af met P&Z.
  4. Haal de kipfilet uit de oven en snijd in plakjes. Serveer op de couscoussalade.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?