Gepocheerd ei met frisse wortels en quinoa - vegetarische maaltijd
22519
post-template-default,single,single-post,postid-22519,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
gepocheerd ei met frisse wortels en quinoa

Gepocheerd ei met frisse wortels en quinoa

Ingrediënten

(1 persoon)

2 eitjes

(40g avocado) – optioneel
40g quinoa (ongekookt)
200g wortelen
Sap en schil van ½ Citroen
½ kl honing
Snuifje chilivlokken
Bieslook
5g pompoenpitten
¼ bouillonblokje
1 el olijfolie
P&Z

Bereiding:
1. Breng 3 potten met water aan de kook.

2. Kook de quinoa gaar in water met het bouillonblokje. Kook de wortelen gedurende 7’, deze mogen nog licht knapperig zijn.

3. Neem ondertussen 2 stukjes vershoudfolie. Besmeer deze met een klein beetje olijfolie. Hang beide over een tas. Breek het ei en vul ieder stukje vershoudfolie met een ei. Voeg wat P&Z toe. Neem de hoeken van de vershoudfolie samen en leg een knoop in de plastiek. Laat de pakketjes gedurende 3-4 minuten koken.

4. Maak ondertussen de worteldressing: meng sap en schil van Citroen met honing, chilivlokken, ½ el olijfolie en peper en zout. Snijd de avocado in plakjes.

5. Giet de wortelen af en meng met de dressing. Laat lauw warm worden.

6. Serveer de quinoa met de gepocheerde eitjes en de frisse wortels. Werk de wortels af met bieslook, pompoenpitten en enkele schijfjes avocado.

 Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?