Recept voor gemarineerde kip met komkommersalade en zoete aardappel. Gezonde voeding en volwaardige maaltijd.
22421
post-template-default,single,single-post,postid-22421,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gemarineerde kip met komkommersalade en zoete aardappel

Gemarineerde kip met komkommersalade en zoete aardappel

Ingrediënten

Gemarineerde kip:

120g kipfilet in blokje

2 el magere yoghurt natuur

1/4 kl Tahini

1/4 kl honing

1/2 geperste limoen

Enkele chilivlokjes 

1/2 teentje look

P&Z

Komkommersalade:

1/2 komkommer

2 el magere yoghurt natuur

Enkele takjes dille

1/2 geperste Citroën

P&Z

150g zoete aardappel

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg op het einde de kippenblokjes toe. Werk af met P&Z. Plaats min. 1 uur afgedekt in de koelkast. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°. Schil de zoete aardappel en snijd in reepjes ( zoals frietjes). Leg de reepjes in een ovenschotel en besprenkel met 1/2 el olijfolie. (Gebruik een olijfolie spray indien mogelijk om beter te doseren)Plaats gedurende 30-35’ in de oven. 
  3. Snijd de komkommer in schijfjes. Meng de yoghurt met het citroensap. Hak de dille takjes fijn. Meng alles onder elkaar. Voeg op het einde de stukjes komkommer toe en meng alles mooi onder elkaar. Werk af met P&Z.
  4. Verhit de 1/2 el olijfolie en bak de gemarineerde kipfilet. 
  5. Serveer de kip met de zoete aardappel en komkommersalade. 

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding?