geitenkaas pasta met bacon, tomaat en rucola ⋆ Gezond met Lotte
23172
post-template-default,single,single-post,postid-23172,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
geitenkaas pasta met bacon, tomaat en rucola

geitenkaas pasta met bacon, tomaat en rucola

Deze geitenkaas pasta met bacon, tomaat en rucola is HET receptje wanneer je weinig tijd hebt en toch een gezonde maaltijd op tafel wil zetten.

Ingrediënten (1 persoon)

80g baconreepjes

20g zachte geitenkaas (smeerbaar)

40- 60g volkoren/spelt pasta ongekookt

2 handjes kerstomaten

2 handjes rucola

3-5 zongedroogde tomaten

10g pijnboompitten

1 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de baconreepjes. Wanneer deze gaar zijn voeg je de geitenkaas toe en meng goed onder elkaar. Halveer de kerstomaten en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  2. Meng de kerstomaten, 1 handje rucola en de zongedroogde tomaten onder het spek en de geitenkaas en laat op een laag vuurtje sudderen. Rooster ondertussen kort de pijnboompitten. Meng tot slot de pasta onder het vlees en de groenten.
  3. Serveer en werk af met de resterende rucola en pijnboompitten.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?

 

geitenkaas pasta mat bacon, tomaat en rucola