Gegrilde tofu met kokosquinoa en paksoi ⋆ Gezond met Lotte
22767
post-template-default,single,single-post,postid-22767,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gegrilde tofu met kokosquinoa en paksoi

Gegrilde tofu met kokosquinoa en paksoi

In dit recept voor gegrilde tofu met kokosquinoa wordt de tofu gemarineerd en erna in de oven geplaatst. Dit is mijn favoriete bereidingsmanier voor tofu. De tofu wordt op deze manier knapperig en zelfs een beetje krokant.

(Inspiratie Therese Elgquist)

Ingrediënten ( 1 persoon)

40g quinoa (ongekookt)

30ml kokosmelk

2 stronken paksoi

100g champignons

50g sojabonen

1 lente- ui

120g tofu

1kl geraspte gember

1/2 teentje look

1/4 Spaanse peper

1 el olijfolie

1 el sojasaus

P&Z

Thaise basilicum ( optioneel)

Limoen (optioneel)

 

Bereiding:

1. Plaats de tofu tussen 2 vellen keukenpapier en laat uitlekken door iets zwaar op de tofu te zetten. Doe dit gedurende 30’.

2. Meng de geraspte gember met de geperste look, 1/2 el olijfolie en de sojaolie in een diepvrieszakje. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en voeg ze toe aan de marinade. Laat circa 30’ Marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200° . Kook ondertussen de quinoa gaar in de kokosmelk, aangelengd met 80ml water.

4. Blancheer de paksoi gedurende enkele minuten.

5. Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats de blokjes tofu hierop. Plaats gedurende 20’ in de oven.

6. Snijd de champignons en schijfjes en bak deze in de overige 1/2 el olijfolie. Snijd de lente- ui en rode peper in fijne stukjes. Voeg de champignonnen, rode peper, lente- ui en sojabonen onder quinoa. Werk af met P&Z.

7. Serveer de quinoa met de paksoi en tofublokjes en werk af met wat Thaise basilicum en een kwartje limoen.

 

Smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?