Frittata met courgette en brood ⋆ Gezond met Lotte
23697
post-template-default,single,single-post,postid-23697,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Frittata met courgette en brood

Frittata met courgette en brood

Ingrediënten:

1 kleine courgette of 1/2 grote courgette

60g volkoren turks brood ( of gewoon brood)

60ml halfvolle melk

2 eieren

1 handje sla naar keuze

enkele kerstomaatjes

1/4 komkommer

1 klein teentje look

1 mespuntje komijn

1/2 hand gehakte basilicum ( of andere verse kruiden die je in huis hebt zoals dragon, platte peterselie, koriander,…)

1 el vlierbloesemazijn of ander azijn

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Scheur het brood in grove stukken en meng met de melk in een grote kom. Zet even opzij zodat het brood de melk goed kan opzuigen.
  2. Pers het teentje look en meng in een andere kom met de eieren, komijn en P&Z. Rasp ondertussen de courgette en hak de basilicum grof. Meng de courgette en basilicum ook onder de eieren gevolgd door het broodmengsel. Roer alles goed onder elkaar.
  3. Neem een ovenschaal waarin het mengsel tot aan de rand komt. Dus liever een iets kleinere ovenschaal dan een grote waarbij je maar een dun laagje bedekt met het ei- broodmengsel. Verspreid de olijfolie over de bodem en voeg het mengsel toe.
  4. Plaats gedurende 10′- 15′ in de oven of tot de frittata mooi bruin eruit ziet.* Was ondertussen de sla, halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in schijfjes. Meng allen onder elkaar en werk af met vlierbloesemazijn.
  5. Haal de frittata uit de oven en serveer met de frisse salade.

Smakelijk

 

*maak je deze frittata voor meerdere personen? Dan zal je de oventijd ook moeten optrekken. Neem voor 4 personen ongeveer 20-25′. Je kan ook testen door een mes in het midden te steken en deze zou er proper moeten uitkomen wanneer de frittata klaar is.

Interesse in voedingsadvies?