Cherrytomatensaus met ravioli ⋆ Gezond met Lotte
23558
post-template-default,single,single-post,postid-23558,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
cherrytomatensaus

Cherrytomatensaus met ravioli

Voor de recept van cherrytomatensaus met ravioli kies ik altijd voor een verse ravioli. Deze ga ik op de markt halen of in een delicatessenzaak. Zo geniet je extra van deze maaltijd zonder moeite te hebben met een gewone portie.

Ingrediënten ( 1 persoon)

250g cherrytomaten

100g verse ravioli met spinazie en ricotta

1 sjalotje

1 klein teentje look ( optioneel)

2 el verse basilicum

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Snijd de sjalot in kleine stukjes, (pers het teentje look) en was de cherrytomaten. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui (en look) aan tot deze bruin kleurt.
  2. Voeg de kerstomaten in hun geheel toe en laat op een zacht vuurtje circa 6 min sudderen tot je de kerstomaten kan platdrukken met een spatel. Voeg hierna 200ml water en zout en peper naar smaak. Laat gedurende 15′ sudderen tot het vocht is ingedikt. Hak de basilicum fijn en voeg toe aan de cherrytomatensaus.
  3. Breng ondertussen water aan de kook en kook de ravioli gaar volgens de instructies.
  4. Serveer de ravioli met de cherrytomatensaus.

smakelijk

Interesse in voedingsadvies?