Bloemkool- knolseldersoep met een oosters tintje ⋆ Gezond met Lotte
22880
post-template-default,single,single-post,postid-22880,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Bloemkool-knolseldersoep

Bloemkool- knolseldersoep met een oosters tintje

Gebruik deze bloemkool- knolseldersoep bij je broodlunch of neem ze als voorgerecht bij je warme maaltijd. Op die manier bevorder je je verzadigingsgevoel.

Ingrediënten ( circa 2,5 liter soep)

1/2 bloemkool

1/2 knolselder

1 ui

2-3 bouillonblokjes

1 teentje look

1 takje laurier

1/2 kl raz el hanout

1/2 kl komijnpoeder

1/2 kl Korianderpoeder

                                     enkele takjes peterselie, gehakt

P&Z

Bereiding:

  1. Kuis en Snijd de ui, bloemkool en knolselder in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet net niet volledig onder water. Voeg het water met een maatbeker toe zodat je ongeveer weet hoeveel water je toevoegde. Voeg hierna de bouillonblokjes toe, 1 blokje per 500 ml water.
  2. Pers het teentje look en voeg toe aan de soep. Voeg hierna ook de laurier, raz el hanout, komijn en koriander toe.
  3. Kook de groenten gaar in  circa 20′. Haal het laurierblaadje eruit en mix de soep.
  4. Leng eventueel aan met water indien je ze liever wat dunner hebt. Werk af met P&Z en peterselie.

Smakelijk

 

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?