Bakplaat van zoete aardappel, kikkererwt en groenten⋆ Gezond met Lotte
23855
post-template-default,single,single-post,postid-23855,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
bakplaat van zoete aardappel, kikkerwten en gemengde groenten

bakplaat van zoete aardappel, kikkererwten en gemengde groenten

Ingrediënten (1 persoon) 

1/2 grote aubergine

1 rode puntpaprika

broccoletti of broccoli

150 g zoete aardappel

70 g kikkererwten uit blik

gehakte koriander

1 el zure room

1/2  el (rozen)harissa

mespunt paprikapoeder

1/2 kl komijn

1/2 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd in hapklare blokjes. Neem de aubergine, snijd in blokjes van dezelfde grote en snijd de paprika in reepjes. Meng alles onder elkaar en voeg tot slot de broccoletti en de kikkererwten toe.* Meng de olijfolie eronder samen met de kruiden: paprikapoeder, komijn en P&Z.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel hierover. Plaats gedurende 20′ in de oven of tot de zoete aardappel gaar is.
  3. Haal uit de oven en meng de gehakte koriander en de (rozen)harissa eronder. Werk af met de zure room.

Smakelijk

 

*Als je broccoli gebruikt hak je deze in roosjes van ongeveer 2 cm