Aperitieven met groenten ⋆ Gezond met Lotte
23761
post-template-default,single,single-post,postid-23761,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Aperitieven met groenten

Aperitieven met groenten

Paprika- amandeldip

Ingrediënten ( 4 personen)

1 rode paprika

1 klein teentje look

35g amandelen

mespunt paprikapoeder

mespunt komijnpoeder

snuifje chilipoeder

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 220°. Leg de paprika in zijn geheel in de oven gedurende circa 15′ tot hij bruin geblakerd is.
  2. Haal de paprika uit de oven en plaats onder plastiekfolie om te laten afkoelen. Zo ga je de paprika gemakkelijk kunnen ontvellen.
  3. Neem een blender/ mixer en voeg de look, de amandelen, de paprika en de kruiden samen. Mix tot het een gladde structuur krijgt. Werk af met P & Z.

Pastinaak- geitenkaasdip

Ingrediënten ( 4 personen)

1 kleine pastinaak

20g zachte geitenkaas

1/4 peer

Nootmuskaat

olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Snijd de pastinaak in blokjes van 0.5cm. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de blokjes toe. Laat op een zacht vuurtje een 15 ‘ garen.
  2. Mix de pastinaak ( als deze zacht is) met de geitenkaas, nootmuskaat en P&Z.
  3. Werk af met enkele schijfjes peer.

 

Champignon- hazelnootpaté

Ingrediënten

250g champignons

100g sjalot

1 klein teentje look

1 takje tijm

50g hazelnoten

petereselie ( 2 el gehakt)

olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Snijd de champignons en sjalotjes fijn. Verhit 1/4 el olijfolie in een pan en voeg de sjalotten en champignons toe. Pers het teentje look erbij en voeg het takje tijm toe. Laat garen tot de champignons zacht zijn.
  2. Rooster ondertussen kort de hazelnoten.
  3. Mix de champignons, sjalotten, noten en peterselie. Het mag nog steeds een korrelige structuur hebben.
  4. Werk af met P&Z en serveer op een toastje.

Interesse in voedingsadvies?