Aardapelblokjes met groenten, Ei (en bacon) ⋆ Gezond met Lotte
23340
post-template-default,single,single-post,postid-23340,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Aardapelblokjes met groenten, Ei (en bacon)

Ingredienten (1 persoon)

150g aardappelen

200g spinazie

200g champignons

2 eitjes

50g baconreepjes (optioneel)

1/4 rode chilipeper

1 klein teentje look

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie in een pan, voeg de aardappelblokjes toe en laat gedurende 10’ bakken op een middelmatig vuurtje.

2. Breng water aan de kook en blancheer hierin de spinazie, laat deze hierna goed uitlekken. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken en de chilipeper in fijne stukjes.

3. Voeg de baconreepjes toe aan de aardappelen en laat gedurende 2’ mee bakken. Voeg hierna de champignons, de chilipeper en de spinazie toe. Pers tot slot het teentje look onder de mengeling en werk af met P&Z.

4. Verdeel het mengsel in een ovenschotel en breek de eitjes erboven. Plaats gedurende 10’ in de oven.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?