Noedelsoep met rundvlees en ei- gezonde maaltijdsoep
22523
post-template-default,single,single-post,postid-22523,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
noedelsoep met rundvlees en ei

Noedelsoep met rundvlees en ei

Ingrediënten (1 persoon)

120 g steak

1/2 ei

1/2 handje sluimererwten

handje sojascheuten

enkele champignonnen

1 lente-ui

40 g noedels

250 ml bouillon

1 el olijfolie

1 el teriyakisaus

snuifje chinees 5 kruiden poeder

1/2 kl gemberpoeder

snuifje korianderpoeder

 

Bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook, voeg de kruiden en teriyakisaus toe en kook de noedels hierin gaar. Kook in een andere pot het eitje tot het bijna hardgekookt is, circa 8′. Snijd ondertussen sluimererwten in stukjes in de lengte en de champignons in schijfjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan bak de steak gaar naar wens. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  3. Wanneer de noedels gaar zijn voeg je de soja scheuten, sluimererwten en champignons toe aan de bouillon en laat op een zacht vuurtje enkele minuten sudderen. Neem de lente-ui en snijd in ringetjes, leg aan de kant.
  4. Maak reepjes van de steak. Halveer het gekookt ei.
  5. Serveer de soep in een diepe kom en leg er de reepjes steak en het halve ei op. Werk af met lente-ui.

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?